Bretton Woods

Stone Patio & Walkways magnify a mountainside oasis

The key focus of the Bretton Woods project involves enhancing the connectivity of the outdoor spaces via stone patio construction and other landscape elements. A challenging, high altitude zone, Bretton Woods is a project being phased in over the next several years.

Fall 2017: Phase 1 consisted of a tight working space in the south-facing front yard. The client requested the design to maximize stone patio space, conserve the lawn area for the grandchildren and integrate a hot tub and existing mobile fire pit. With less than 2,000 square feet to work with and grades to be addressed, this Summer home is well on its way to being a retirement haven. Installed by Scott Palmer.

Spring/Summer 2018: Phase 2 will address the issues facing the North side of the property:

-provide access down the Eastern side hill to the hot tub/fire pit area

-minimize the imposing, residential structure with tiered retaining wall, elevated plantings and a trellis structure

-provide a more functional approach from the East side parking area to the North side entrance

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Zachary Berger Associates, Ltd. site by kimballrexford.com